Over Mij

Bernadette Massop

Ik heb het schilderen ontdekt door te reageren op een flyer, waarin een schildervakantie in Frankrijk aangeboden werd. Deze schilderworkshop had “vrij schilderen” hoog in het vaandel staan.

Ik had nog nooit een kwast vastgehad en wist ook niet wat vrij schilderen inhield, maar ik raakte er direct verslingerd aan. Ik kon me die eerste tijd maar moeilijk losmaken van het schilderen. Ik schilderde zelfs in mijn dromen en bekeek overdag alles om me heen opnieuw: kleuren, schaduwwerking, wolkenhemels, muren/huizen en hoe beeltenissen in verf en op het doek om te zetten zouden zijn.

Ik heb een voorliefde voor (schilder- en beeldhouw)kunst, design, architectuur, cultuur, industrieel erfgoed, etc. Er is dus sprake van een enorme affiniteit met kunst en cultuur, al vanaf mijn jeugd, evenals voor kleuren en verhoudingen.

Mijn favoriete schilders zijn: Bernard de Wolff, Van Gogh, Oepts, Manet, Kandinsky, etc. etc.

Mijn favoriete (collega)kunstenaars uit mijn eigen omgeving geef ik een klein podium door ze te vermelden onder LINKS op deze website.